Международен панаир Пловдив

Панаирът

Началото на панаирното дело в България е поставено през 1892 година, когато в Пловдив се провежда Първото българско земеделско-промишлено изложение.

Международен панаир Пловдив е наследник на Първото изложение и на неговата мисия - да спомага за просперитета на българския народ, като стимулира развитието на националната промишленост.

В изложбената програма на Международен панаир Пловдив са включени многобраншови панаири и специализирани изложения, обхващащи ключовите отрасли на българската икономика. Тук се провеждат най-значимите търговски форуми в страната, на които българските производители излизат на международния пазар. Панаирите и специализираните изложения очертават параметрите на развитие на българската икономика и интереса на чуждестранния бизнес към страната и региона.

Панаирното градче е едно от най-големите в Югоизточна Европа - разположено е на 352 000 кв. метра и има 17 многофункционални изложбени палати, съоръжени с всичко, необходимо за експониране на всякакъв вид стоки. Общата изложбената площ възлиза на 159 100 кв. метра, от които 64 500 кв. метра покрита. Панаирът разполага със съвременен Международен конгресен център с общо 8 модерно оборудвани зали от 20 до 600 места. На разположение са и други 10 зали в отделни панаирни палати, с които общият брой места нараства до 2 100.

 

 

 

 

Международен панаир Пловдив АД е международно, интелектуално, търговско и инвестиционно средище, контактна зона между Изтока и Запада.


МПП създава условия за:

 • Развитие на българската икономика и бизнес
 • Бързо усвояване на иновации, трансфер и внедряване на нови технологии
 • Привличане на инвестиции в България и региона
 • Осъществяване на бизнес партньорства и ефективно сътрудничество

Организира:

 • Панаири, изложби и борси на своя територия и в страната
 • Участието на България и български фирми в ЕКСПО и други световни изложения
 • Конгреси, конференции, симпозиуми и други делови събития
 • Концерти, спортни прояви, корпоративни събития

Международен панаир Пловдив предоставя на своите клиенти възможности за:

 • Атрактивно презентиране на всякакъв вид стоки, услуги, машини, съоръжения и бизнес проекти
 • Организиране на конгреси, конференции, симпозиуми, концерти, спортни събития, борси, семинари, обучения, делови срещи и други
 • Провеждане на фирмени тържества, балове, чествания, търгове, коктейли и други корпоративни събития

За клиентите на Международен панаир Пловдив са създадени такива условия за делова работа, каквито предлагат най-добрите европейски панаири.
Международен панаир Пловдив е първата панаирна организация в България, която е член на международната асоциация на изложбената индустрия UFI(от 1936 година). Седем от проявите са покрили най-високите панаирни критерии и са одобрени от UFI – Международен технически панаир; международните изложби Винария; Медикус, Денто, Галения; Фудтех.

Назад

Нагоре