Международен панаир Пловдив

Членство

  Международен панаир Пловдив членува в редица авторитетни организации, най-важните сред които са:

  Международната асоциация на изложбената индустрия  (UFI) е най-авторитетната световна мрежа в панаирната индустрия, обединяваща 534 панаирни организации от 204 града в 84 държави на 6 континента. Тя е учредена на 15 април 1925 година в Милано, Италия, от 20 водещи европейски панаира.

  UFI е  е единствената организация, която има право да признава панаирните прояви за международни. Членовете на UFI организират повече от 4000 изложби и панаири годишно с над 1 милион участници и 150 милиона посетители.

  Международен панаир Пловдив е приет за пълноправен член на UFI на 10 декември 1936 година. В момента Панаирът има шест прояви, одобрени от UFI: Международен технически панаир (одобрен през 1936 г.); Международна селскостопанска изложба „Агра“ (1995 г.); Международна изложба за лозарство и винарство „Винария“ (1997 г.); Международна изложба „Медикус, Денто, Галения“ (2000 г.); Международна изложба за печатна комуникация „Принтком“ (2001 г.); Международна изложба „Фудтех“ (2003 г.).

  В партньорство с  UFI организираме единствения в света конкурс за панаирен плакат, който насърчава изкуството на графичния дизайн и неговия принос за развитието на бизнеса. Наградите се връчват по време на годишния конгрес на  UFI, най-голямото събитие в изложбената индустрия.


   

  Централноевропейският панаирен алианс (CEFA) е основан през 1995 г. от изложбените центрове в Братислава, Бърно, Будапеща, Грац, Клагенфурт, Любляна, Мюнхен, Прага, Виена, Загреб. Той е легитимиран от  UFI през 2002 година.

  Днес CEFA  включва 21 панаирни организации, които са  членове и на UFI, от 16 държави. Те са създали помежду си мрежа за взаимен обмен на информация, опит и ноу-хау.  CEFA дава възможност за съвместни маркетингови и PR дейности, за непрекъснат трансфер на ноу-хау и за обучение.

  Международен панаир Пловдив е член на CEFA от 2003 г. и беше домакин на Генералната асамблея на Алианса през 2013 година.


  Centrex - 	The Exhibition Knowledge Provider

  Международният съюз за изложбена статистика (CENTREX) е водещата организация на изложбената индустрия в Централна и Източна Европа. Основан е през 1997 г., а от  1999 г.  е член на UFI.

   CENTREX съдейства за предоставяне на обективни, надеждни и одитирани статистически данни, които да помогнат на фирмите да се ориентират  за нивото и качеството на изложбените прояви.  Данните са достъпни в годишните публикации на Съюза и на неговата Интернет страница. Те показват състоянието на 20 изложбени центъра от седем държави: България, Полша, Румъния, Словашка република, Украйна, Унгария и Чешка република.

  Международен панаир Пловдив  е член на CENTREX от месец май 2009 година.

  Назад

  Нагоре