Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

Аниме & Гейминг фестивал събира фенове на японската попкултура

Грандиозен Аниме & Гейминг фестивал ще зарадва почитателите на японски комикси, анимации, филми и игри на 22 юни в Международен панаир Пловдив. Гостите ще могат да се насладят на наситена програма от косплей, к-поп, щандове, гейминг, работилнички, японски традиционни изкуства, изложби, лекции и демонстрации, съобщиха от асоциация  „Накама“, която осъществява проекта. Японската попкултура идва в Пловдив с едно събитие, което аниме почитателите в града няма да забравят, добавят организаторите.

Гвоздеят на програмата е косплей конкурсът. Ревюто ще покаже фенове, облечени като любимите си герои от аниме, манга, западни филми, анимации, комикси или видеоигри. Ще се оценяват визията и сложността на облеклото,  сценичното представяне и цялостната прилика с оригинала. 

Всеки с косплей костюм, юката или просто шашаво облекло е добре дошъл да се снима безплатно във  Foto corner, отбелязват организаторите.  Нови идеи може да се открият в Comics corner, където ще има безброй томове манга.

Специален гост  е  косплей дуо MioMayo  MioMayo - представителите на Япония в World Cosplay Summit за 2018 г. Артистите ще имат панел на сцената, среща с феновете и ще бъдат жури на косплей конкурса. Специално са  подготвили представление с японски мечове.

В рамките на фестивала ще бъде отворена и  работилничка за Gunpla – сглобяване на модели на роботи от популярни  анимета. Ще има и изложба от оригинални и авторски модели, правени от български последователи  на това хоби. Щандове ще предлагат  манга, комикси, фигурки,  к-поп, гейминг.

Зона с компютри и конзоли ще даде възможност на любителите на електронни спортове да  демонстрират своите умения.

Посетителите ще се потопят в духа на Япония в специалната зона, където ще са разположени изложби, работилници и още много изненади.

Фестивалът ще започне в 10.00 ч. в събота и ще продължи до 20.00 ч. в палата 10 на панаирния комплекс.

Проектът е част от официалната програма на „Пловдив – Европейска столица на културата“ и  се осъществява в партньорство с Фондация „EU-Japan Fest“.

Назад

Нагоре