Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

Бизнес делегации от Австрия и Литва гостуват на първото издание на ТексТейлър Експо

Предвижда се и start-up зона за млади дизайнери с иновации в бранша

Бизнес делегации от Австрия и Литва ще гостуват на първото международно издание на "ТексТейлър Експо 2018", в Международен панаир Пловдив, което ще се проведе от 8 до 10 ноември 2018 г. В процес на договаряне са делегации и от други европейски страни, които ще търсят родни производители на готови облекла. Изложението е обърнато към текстилната, шивашката и кожарската индустрии и има за цел да представи бранша основно от страните на Балканския полуостров и с участието на изложители, посетители  и бизнес делегации от Европа. Форумът е под патронажа на Министъра на икономиката и се организира в партньорство с Браншовата организация за текстил и облекло (БОТО).

В трите изложбени дни ще се представят всички аспекти на бранша - от производители и вносители на машини, оборудване, софтуер и услуги  за производство на текстил, трикотаж, облекло и кожени изделия, до готов продукт и мода. В рамките на "ТексТейлърЕкспо 2018" ще се проведат и браншова конференция, модни ревюта и семинари. Предвижда се и start-up зона за млади дизайнери с иновации в сферата.

Изложението ще събере магията на модата и технологиите, за да покаже съвременния облик на една промишленост, която има над 130-годишна история в България. След години на спадове и сътресения днес този отрасъл има водещо място в икономиката на България и е сред първите по обем на износ, който достигна повече от 2 милиарда евро годишно. Участие в изложението са потвърдили български фирми и компании от Турция,  които произвеждат краен продукт, материали и консумативи за шивашката промишленост. Очакват се участници и от Македония, Сърбия, Румъния и други балкански страни.

В съпътстващата програма са включени ревюта на облекла от известни производители,  млади дизайнери, и възпитаници от специализирани средни и висши училища.

Назад

Нагоре