Грамоти и похвали за участниците в „ТексТейлър Експо 2018“

Специални грамоти получиха всички участници в първото издание на изложението за текстил, облекло и мода  „ТексТейлър Експо“. То се проведе от 8 до 10 ноември в Международен панаир Пловдив, включиха се 97 фирми,  специализирани средни и висши училища, научни институти от седем държави.

„Благодарим на всички, че ни се довериха и се присъединиха към пилотното издание на „ТексТейлър Експо“. Техният ентусиазъм направи изложението блестящо“, каза д-р Иван Соколов, главен директор на  Международен панаир Пловдив. Националният изложбен център е съорганизатор на проявата заедно с фирма „Спекс“, а партньори са Браншовата организация за текстил и облекло и Националната асоциация на училищата по мода.

„ТексТейлър Експо 2018“ привлече хиляди посетители специалисти и почитатели на модата. То имаше голям отзвук не само в българските, но в турските медии, тъй като се представиха 37 от най-големите фабрики за текстил от южната ни съседка.

Практическо занимание по мениджмънт и маркетинг тук проведоха студенти от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ - филиал Смолян. Те бяха толкова впечатлени, че пожелаха подробно да разгледат експозициите и участваха във връчването на грамотите, за да се запознаят отблизо с участниците.

Още на старта новото  изложение за текстил, облекло и мода защити амбицията си да представи всички важни сегменти на тази индустрия и да стане обединяваща мрежа за производители, търговци и дизайнери от Балканите.