Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

Десислава Радева откри Италианския фестивал на красотата и прическата

Десислава Радева, съпругата на президента Румен Радев, преряза лентата на 27-ото издание на Италианския фестивал на красотата и прическата заедно с  Антонела Ренци, съпруга на италианския посланик в България Стефано Балди. Двете ВИП дами изгледаха пищния шоу спектакъл на балет "Арабеск" и стилисти от "Интеркоафюр-България", озаглавен "Да спасим флората и фауната".

Така бе даден старт на  тридневния моден форум, който продължава от 23 до 25 март 2018 г. в палата 2 на Международен панаир Пловдив. Организатор на  Италианския фестивал на красотата и прическата е „Christian of Roma“. С откриването на 27-ото издание компанията сложи начало и на една своя нова социална кауза – да обучи във фризьорство 18 младежи в рамките на инициативата на Президента на Република България „Подкрепи една мечта“.

В квалификационните курсове ще се включат 20 специалисти и преподаватели. Екипи на компанията са разработили менторски програми, в които начинаещите ще изучават фризьорските техники безплатно. След изпит възпитаниците на социалните домове ще получат Свидетелство за професионална квалификация 2-ра степен, валидно в България и в чужбина. В социалната кауза се включва и Асоциацията на маникюристите, с което ще се разшири сферата за професионално развитие на тези млади хора, добавят организаторите.


Присъствието на първата дама Десислава Радева на старта на кампанията беше израз на съпричастност и начало на партньорство с  компанията „Christian of Roma“, която отбеляза и четвърт век от своето съществуване. Модният форум е най-силната нейна проява, която се разви успешно и се утвърди като едно от най-значимите събития в тази област.

„Италианският фестивал  пренася у нас най-авангардните тенденции и демонстрира как най-бързо могат да стигнат до обикновения човек. Тук той се чувства не като публика за висшата мода, а като част от нея. Убеден съм, че и сега посетителите ще видят впечатляващи иновации. Но по-важното е, че фестивалът им показва как да изграждат свой уникален стил. Тук модата не е диктатор, а партньор на хилядите почитатели на красотата“,  изтъкна д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, в своето приветствие при откриването на форума.

Един от акцентите в него са идеите за абитуриентски прически, които ще предложат световноизвестни стилисти. Посетителите ще бъдат впечатлени от революционните изделия, плод на навлизането на високите технологии в индустрията за красотата. Ще видят иновативни цветове и продукти за стилизация от водещи марки, както и новата СПА линията във фризьорските салони.

Над 50 фирми показват богат асортимент от аксесоари за коса и маникюр,  декоративна козметика, козметика за коса, за лице и за тяло, парфюмерия, оборудване за салони за красота, фризьорски прибори и принадлежности. Така и любителите, и професионалистите имат възможност да направят точния избор според своите предпочитания.

Актуалните тенденции се представят в демонстрации и шоу програми на известни стилисти. Програмата е наситена с много презентации и конкурси. Съществена част от форума са и семинарите за професионалисти.

Назад

Нагоре