Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

Европейско първенство по фехтовка събра рекорден брой участници в Панаира

Рекорден брой състезатели участват в  Европейското първенство по фехтовка за кадети и младежи, което започна на 28.02. в Международен панаир Пловдив.  Това съобщи Величка Христева,  председател на Българската федерация по фехтовка и член на Изпълкома на Международната федерация Величка Христева. Престижният шампионат бе открит от министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева и кмета на община Пловдив инж. Иван Тотев.

Състезанията за кадети (възраст до 17 г.) ще са до 4 март. Претендентите за титлите са  536 от 39 държави. Схватките при младежите, които са над 600, започват от 5 март и ще продължат до 9 март.

„Пловдив има дълга и успешна история в организирането на най-големите ни състезания. Самият аз съм идвал тук като участник“, сподели президентът на Европейската федерация Станислав Поздняков на пресконференция преди откриването. Генералният секретар Макс Гойта изрази надежда да има повече зрители на надпреварата.

Тя се провежда в палата 8 на Панаира. Сесиите започват в 9.00 ч., а финалите са от 18.30 часа всеки ден. Входът за всички състезания е свободен.

Назад

Нагоре