Иранският бизнес с интерес към Международния технически панаир

Ирански компании проявяват голям интерес да участват в Международния технически панаир,  който ще се проведе от 24 до 29 септември 2018 г. Те ще имат колективен щанд и експозона. Това стана ясно по време на среща между ръководството на Международен панаир Пловдив, организатор на деловия форум за инвестиционни стоки и технологии,  и търговското аташе на Иран в България г-н Али Акбар Резаеи.

На нея бяха договорени и други съвместни инициативи в полза на бизнеса от двете държави.  Български компании ще бъдат представени с информационен щанд на панаира в Техеран през месец октомври.

По този начин заедно отговаряме на нагласите на деловите среди в България и Иран да се търсят повече форми  за контакти и партньорство, коментира главният директор на Международен панаир Пловдив д-р Иван Соколов. Според него срещата ще даде  импулс за осъществяване на много инициативи  както за сътрудничество между отделни фирми, така и за партньорството между двете държави. Международен панаир Пловдив ще има много активна роля заради своето ноу хау в областта на практическата икономическа  дипломация, подчерта д-р Соколов.