Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

Международен панаир Пловдив се присъедини към Глобалния изложбен ден

Международен панаир Пловдив  се присъедини към  Global Exhibitions Day 2017, който се празнува на 7 юни. Инициативата на Световната асоциация на изложбената индустрия (UFI), най-влиятелната организация в бранша, се провежда за втори път и включва събития в 45 държави в различни точки на света.  40 международни партньорски асоциации са обединени в тази съвместна кампания, чието мото е „Мисли глобално – действай локално“.

Подкрепата за Глобалния изложбен ден непрекъснато нараства след неговия старт през миналата година. Сега той се отбелязва с вълна от нови събития, за да се акцентира на силата на изложбената индустрия и разнообразните възможности, които създава.

Тя генерира приходи от 98 милиарда евро годишно в световен мащаб. В нейните прояви се включват 4.4 милиона изложители и 260 милиона посетители. 

Изложенията имат положителното въздействие върху работните места, бизнеса, иновациите и местните инвестиции. По данни на  UFI  половината от разходите влизат директно в икономиката на региона домакин, а другата половина носи косвени ползи, като създава и поддържа стотици хиляди работни места.


За малките  и средни предприятия участието в изложби е добра инвестиция. Привличат ги  високата възвръщаемост на вложените средства, достъпът до нови пазари и информация, срещата лице в  лице с потенциални клиенти и  партньори.

Изложбите са и платформи за обмен на знания. Те предоставят възможност да се обсъдят икономическото и социалното развитие, както и нови изследвания, тенденции и иновации, в една среда без културни или национални граници. Специалистите възприемат изложенията  като научни експедиции и ги посещават, за да са в крак  с технологичното и  пазарното развитие.

Включвайки се в инициативата  Global Exhibitions Day,  Международен панаир Пловдив уверява хилядите си изложители и партньори, че още по-активно ще работи за развитието на бизнеса, иновациите и инвестициите, и им пожелава нови успехи.

Панаирът е един от най-дългогодишните членове на  UFI, тъй като е приет  през 1936 година. Съвместно с нея организира единствения в света Международен конкурс за панаирен плакат.

Назад

Нагоре