Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

Министърът на спорта откри Световното първенство по фехтовка в Панаира

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Даниела Дашева награди първия шампион на Световното първенство по фехтовка за кадети и кадетки, младежи и девойки, което се провежда  в  Международен панаир Пловдив. Тя връчи златния медал на представителя на Турция Ибрахим Ахмед,  победил американеца Кристофър Уокър на финала на сабя при кадетите.
Министър Дашева присъства на официалното откриване на Световното първенство в  палата 13 на Панаира, което се състоя на 1 април вечерта. Заедно с генералния секретар на Международната федерация по фехтовка Емануел Кадзиадакис, с председателя на Българската федерация по фехтовка Величка Христева и със зам.-кмета на Пловдив Георги Титюков тя приветства участниците и им пожела успех, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.
„За втори път през тази година Пловдив показва, че е град на фехтовката. Благодаря на Българската федерация по фехтовка, че отново демонстрира как трябва да се организира първенство от толкова голям ранг. В шампионата участват внушителен брой състезатели – над 1500 от 105 държави. Надявам се публиката да се наслади на изключително интересни двубои и очаквам българският отбор да ни зарадва с нови отличия“, каза проф. Дашева.
Генералният секретар на Международната федерация по фехтовка Емануел Кадзиадакис заяви, че това е едно от най-важните събития през годината за младите атлети и че очаква да види възхода на нови таланти.

Световното първенство продължава до 10 април, а схватките се разиграват в две палати на панаирния комплекс – 13-а и 14-а.

Назад

Нагоре