Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

Модерно хоби оборудване на изложбата „Природа, Лов, Риболов 2018“

Модерно оборудване за различни видове хоби и спорт демонстрират над 60 фирми на изложбата „Природа, Лов, Риболов 2018“ в Международен панаир Пловдив. Препарирани екзотични животни - лъв, жираф антилопа и други,  грабват вниманието на посетителите и насочват към още  по-екстремни преживявания, като сафари и фото лов.

Изложбата отговаря на нагласите на модерното общество, в което активният отдих и заниманията по интереси са важен приоритет, каза д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.  Съществен аспект е и зелената икономика, представена чрез дейността на  държавните горски предприятия за съхраняване и използване на природните богатства.

Важен е поставеният фокус върху връзката между бизнес  начинанията и стремежа за опазване на природата, но и желанието да се приобщят децата към екологичната тематика, подчерта заместник-министърът на земеделието Атанас Добрев при откриването на „Природа, Лов, Риболов 2018“. Мащабното събитие се провежда под егидата на Министерството на земеделието, храните и горите, съорганизатори са Изпълнителната агенция по горите и Съюза на ловците и риболовците в България (СЛРБ).

Радвам се, че можем да приветстваме участниците в този престижен форум в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, заяви Атанас Добрев. Той преряза лентата, разгледа експозициите и бе впечатлен от голямото разнообразие на високо технологични иновации  за лов, риболов, водни и екстремни спортове, демонстрирани на 24-ото издание на изложбата.

Участниците показват ловно, рибарско, туристическо и спортно оборудване: лодки и яхти, оръжия, муниции,  принадлежности, облекло, обувки,  аксесоари,  оптически и навигационни уреди, високопроходими АТВ и УТВ, както и други изделия за   свободното време.  Новост е зоната за екстремни спортове с  екипировка, дронове, фото и видео техника. Сред атракциите  са стрелби с лък и въздушно оръжие, интерактивни игри, презентации и риболовно състезание за деца, демонстрации на динамична стрелба с пистолет и картечница, разходки с кон и пони.

За първи път гостите могат да видят експонати от музея на СЛБР, който чества своята 120-годишнина. С документи, оригинални знамена, печатни издания и медали от международни изложения се представя  историята на най-старата и най-голямата неправителствена организация  на Балканите.

„Природа, Лов, Риболов 2018“ е разположена в палата 3. Тя е отворена от 9 до 18 ч., в неделя – до 14 часа. Билетът струва три лева, за ученици, пенсионери и инвалиди цената е два лева. Той дава достъп и до останалите прояви в Панаира:  „Цветна пролет“ (от 21 март), Италиански фестивал на красотата и прическата (от 23 март) и киноложки изложби (от 24 март).

Очакват се над 20 000 посетители. Те имат шанс да получат някоя от следните награди, като попълнят анкетни карти: раница от естествена кожа със стол, комплект от хамак и надуваем стол, водоотблъскваща ловна грейка. Подаръците  са осигурени от Международен панаир Пловдив, а печелившите талони ще бъдат изтеглени в последния ден – 25 март.

Назад

Нагоре