Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

Над 300 грации в надпревара за купата на „Тракия-Елит“

Над 300 грации ще се състезават в Международният турнир по художествена гимнастика за купата на „Тракия-Елит“. Той се утвърди като едно от най-престижните състезания  по този вид спорт в България.

Неговото 4-о издание ще се проведе на 13 и 14 октомври 2017 г. в палата 6 на Международен панаир Пловдив. На подиума ще излязат представители на 20 български клуба и отбори от Италия, Белгия, Норвегия, Молдова, Украйна, Киргизстан.

Участничките, които са на възраст между 8 и 17 години, ще се надпреварват в две дисциплини – ансамбъл и индивидуално. Сред тях със сигурност ще видим  новите попълнения за националните отбори. За почитателите на този красив спорт е осигурен свободен вход в залата.

Главен съдия ще бъде Деспа Кателиева, директор „Национални отбори“ на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ), в главното съдийско ръководство ще присъстват генералният секретар на БФХГ  Росина Атанасова и олимпийската бронзова медалистка от Рио 2016  Християна Тодорова.

Официалното откриване на турнира е на 14 октомври от 14 часа, но състезанията ще започнат предния ден. Финалното награждаване ще се състои в събота от 17.30 часа.

Организатор на престижното състезание е  Спортен клуб по художествена гимнастика „Тракия-Елит“ със съдействието на община Пловдив и  БФХГ.

Назад

Нагоре