Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

Над 50 вида канари на уникална изложба в Панаир

Над 50 вида канари показва изложба, която може да се види в Международен панаир Пловдив на 21 и 22 октомври 2017 година. Своите питомци показват повече от 30 участници от Пловдив, София, Варна, Бургас и други градове.

Проявата е единствената от този мащаб в България за годината, твърдят организаторите от клуб „Пълдин хоби“. Международно жури оценява качествата на 350 екземпляра цветни и фигурни канари. Сред тях са както птици, обагрени в ярки нюанси на оранжевото и жълтото, така и сиво-кафяви като врабчета, с различни форми на телата. Красивите пернати привличат хиляди посетители, а най-много им се радват децата.


Освен Националната изложба на цветни и фигурни канари, на 21 октомври започнаха и Международните киноложки изложби с финали за Световната киноложка купа 2017. Елитни представители на близо 40 породи се конкурират за титлите в престижното състезание, организирано от  Българския републикански киноложки съюз,  Световният киноложко-ловен спортен алианс и  Международен панаир Пловдив.

Първи на ринга излязоха участниците в конкурса „Дете и куче“, който е част от развлекателната програма. Тя включва още демонстрации  по аджилити, послушание и фризби-фристайл, както и забавни конкурси за най-добра развъдна двойка, най-добър развъдник, млад хендлер и най-лакомо куче. Те може да се видят и в неделя, когато е ред на Националната киноложка изложба  за купата на клуб „Любители на кучето“-Пловдив. През двата дни се дават оценки за породност на домашни любимци.

Изложбите на канари и кучета са част от Дните на хобито и здравето, които започнаха на 18 октомври.  Многобройна публика събират също специализираната изложба за градинарство „Цветна есен“ и Панаирът на колекционерите „Булколекто“. Четирите изложения продължават и в неделя, 22 октомври.

Назад

Нагоре