Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

Най-големият фестивал за електронни спортове гостува в Панаира

Емоцията и магията на видеоигрите ще съберат над 2000 посетители на „Пловдив е-Арена“. Най-големият фестивал за електронни спортове гостува в Града под тепетата на 17 и 18 юни, а състезанията ще се проведат в палата 2 на Международен панаир Пловдив.

Проявата включва турнири по най-популярните игри - League of Legends, Counter-Strike, DotA 2, FIFA 17 и много други. Общият награден фонд е 12 000 лева.

„Събитие от такъв мащаб се провежда за първи път в Пловдив. Избрахме Пловдив, защото от тук са някои от най-добрите геймъри в миналото. Градът предлага и богат избор на зали, където може да се проведе събитие от подобен мащаб“, заяви на пресконференция Димитър Александров, един от организаторите. „Гейминг видео съдържанието се разви експлозивно с нарастваща популярност на огромни видео платформи и вече е част от мейнстрийм културата. В днешно време най-мащабните гейминг турнири конкурират всяко спортно събитие“, подчерта той.

В „Пловдив е-Арена“ ще участват най-добрите геймъри от България, Сърбия и Румъния. Ще има много забавления за посетителите - виртуална реалност, рейсинг, зона за мърчъндайз и специална фен зона за звездите от професионалния тейминг отбор BPro.

Безспорно една от най-атрактивните точки ще е ретро зоната. Там всеки, израснал в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век, ще може да поиграе отново на  „Мустафата“, „Mortal kombat със Суб Зеро“, „Кано и Соня“, „Street fighter със Зангиев“, „Риу“, „Кен и Хонда“ и още над 400 игри с ръчка и бутони.

Всеки фен, който закупи билет предварително онлайн, ще има достъп до специална VIP зона, откъдето да се наслаждава на шоуто от голямата сцена. Билетите са еднодневни и двудневни. Те са на цени съответно 10 и 20 лева. Продават се  в сайта на ePay и на касите на „Изипей“.

Назад

Нагоре