Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

Одит потвърди водещата позиция на Международен панаир Пловдив в Европа

Международен панаир Пловдив продължава да поддържа своята висока репутация и се нарежда сред най-модерните изложбени центрове в Европа. Това показа одитът за 2017 г., който бе направен от  Кароли Наги, старши съветник в Международния съюз за изложбена статистика CENTREX, в периода 19-23 март 2018 г.

„Международен панаир Пловдив е много известен в панаирните среди, особено с изложбите „Агра“ и „Винария“,  както и с Техническия панаир. Радвам се, че имах възможност да видя още една изложба - „Природа, Лов, Риболов“.  Тя отлично се вписва в световната тенденция изложбените прояви да се насищат с емоционално съдържание. Това е много важен тренд днес, тъй като именно емоционалното съдържание дава на представянето „на живо“, на реалния контакт, редица предимства пред общуването в Интернет“, каза г-н Наги.

Той посочи и още един голям плюс на изложенията, организирани от Международен панаир Пловдив – всяко тяхно издание е уникално, различно от  предишните. „Международен панаир Пловдив работи много добре, за да осигури условия за най-добър контакт между изложители и посетители. Така всяка година изложбите имат променен облик, в тях се осъществяват  различни срещи“, коментира г-н Наги.

Статистическите данни показват, че дейността на Международен панаир Пловдив  отговаря на темповете на времето, добави той. И посочи: „Мащабите на изложбите може да не са като преди 10 години, но се вписват във възможностите на пазара в момента, защото панаирът в Пловдив успява да поддържа много добра репутация“. Той улавя най-актуалните тенденции на панаирната индустрия, реагира на промените и това го прави конкурентен на най-успешните изложбени центрове в Европа, обобщи Кароли Наги.

CENTREX е утвърден одитиращ орган на Международната асоциация на изложбената индустрия (UFI), най-авторитетното световно сдружение в бранша. Одитите осигуряват достоверна информация за работата на панаирите и за нивото на техните прояви, за да се даде  допълнителна гаранция за качество пред участниците.

Международен панаир Пловдив  е сред най-добрите организатори на изложения не само в Европа, но и в света, заяви  бившият председател на  CENTREX Бохуслав Залевски преди седем години. Одитът за 2017 г. показа, че националният изложбен център на България успешно отстоява тази водеща позиция.

Назад

Нагоре