Пилот без ръце прави дрифт шоу на „Интер карс експо“

Единственият в света  автомобилен пилот без ръце - полякът Бартек Осталовски, ще направи дрифт шоу по време на изложението за резервни части „Интер карс Експо България 2018“. То ще се проведе  на 30 юни в Международен панаир Пловдив с участието на над петдесет фирми, предлагащи  автомобилни части, инструменти, сервизно оборудване и аксесоари от най-големите производители.

Осталовски е специален гост на събитието. Автомобилът му е претърпял множество модификации, комбинира детайли от Nissan Skyline R34, Corvette  и Rolls-Royce Ghost. Трансформацията е дело на компанията „Интер карс“, която организира изложението в различни европейски държави, а сега – за първи път и в България чрез своя клон тук.

На пистата в панаирния комплекс ще излезе и Мачей Олексович, президент на  „Интер карс“ и професионален рали пилот. Той ще се представи със Subaru Impreza Proto FF. Любителите на високите скорости ще видят изпълнения на хърватина Матия Подхрашки, рекордьор на Гинес за най-голямо разстояние изминато на челна стойка (4,3 км) и европейски рекордьор за най-дълго балансиране на предна гума. Той ще прави каскади с мотори за дрифт и стънт Kawasaki ZX6R 2004 и с карт Monster. В моторното шоу ще участват седем български пилоти, които са най-добрите в този спорт.

За първи път у нас ще се проведе дрифт шоу с камиони.  Професионалните дрифтъри от Полша Матеуш Фиял и Адриан Затон ще нажежат атмосферата със своите невероятни умения, които ще демонстрират с  мощни модификации на Volvo FM 12 със спортно окачване. Обучения за специалисти също са включени в съпътстващата програма на „Интер карс Експо 2018“.

Компанията организатор е основана в Полша през 1990 г., а днес има клонове в единадесет държави и предлага над 2 200 000 артикула. На изложението в Пловдив ще бъдат показани продукти на близо тридесет водещи световни марки.

Достъпът до експозициите и събитията от съпътстващата програма е само с покани, поясняват от „Интер карс България“.