Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

Питбул кавалер и американско були идват за първи път на Международните киноложки изложби

Питбул териери, отгледани в Русия, ще покажат в съвсем различна светлина своята порода, за която се смята, че е свирепа и войнствена. Те ще гостуват на Киноложките изложби на 21 и 22 октомври 2017 г. в Международен панаир Пловдив.

Посетителите ще се убедят, че питбулите  са с дружелюбен нрав и може да бъдат много добре възпитани, а в ръцете на неподходящ собственик и най-кроткото куче става „бойно“. Това заявиха експерти от Българския републикански киноложки съюз (БРКС), който организира изложението.

Очаква се в него да участват и представители на малко познатата у нас  порода „Американско були“ (в превод “були“ означава хулиган или побойник). Тя  е създадена в САЩ през 90-те години на ХХ век. Нейните представители са едри и пъргави,  с  големи масивни глави, огромен гръден кош, много здрави кости и мускули, затова често ги оприличават на културисти. В Пловдив ще пристигнат първите такива кучета, отгледани в  български развъдник. Ще може да се видят също екземпляри от  редките и интересни породи „Мерл“ и „Голддаст йоркшир териер“, представени за първи път от наши селекционери.


Елитните кучета ще се състезават на финалите за Световната киноложка купа 2017.  Всяка година участват над 300 претенденти от близо 40 породи.  БРКС и Световният киноложко-ловен спортен алианс са организатори на престижното състезание, чийто домакин  е  Международен панаир Пловдив.

Надпреварата ще бъде съпроводена от спортна програма по аджилити, послушание и фризби-фристайл. Публиката ще се забавлява и с конкурсите  за най-добра развъдна двойка, най-добър развъдник, дете и куче (за деца до 12-годишна възраст), млад хендлер. Всички желаещи могат да получат оценки за породност на своите домашни любимци.

Финалите за Световната киноложка купа ще започнат с дефиле на участниците от  11.00 ч. на 21 октомври пред палата 7, а  награждаването на победителите е в ранния следобед. На следващия ден ще се проведе Национална киноложка изложба за всички породи за купата на клуб „Любители на кучето“-Пловдив, която също ще предложи атракции за гостите.

Те ще могат да видят и Национална изложба на цветни и фигурни канари, в която присъстват над 350 екземпляра. Експозицията ще бъде разположена в палата 8. 

В Панаира продължават Международната изложба „Медикус, Денто, Галения“ (до 21 октомври), Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари „Цветна есен“  и изложението на колекционерите „Булколекто“ (до 22 октомври). Те са отворени от 9 до 18 ч., а в неделя – до 16 часа.

Назад

Нагоре