Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

Рекорден брой участници в турнира по аеробика Plovdiv Cup  2017

Пловдив отново ще е домакин на традиционния международен турнир по спортна аеробика PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN.  Неговото осмо издание ще се проведе от 19 до 22 октомври в палата 6 на Международен панаир Пловдив.

И тази година състезанието е едно от малкото в света, включени в годишния календар на Международната федерация по гимнастика. Събитието се организира от СК "Аеробика – АМД" с подкрепата на Община Пловдив и Българския съюз по аеробика.

Рекорден брой състезатели – 416, ще се включат  в надпреварата. Те идват от 15 държави: Алжир, Азербайджан, Великобритания, Германия, Гърция, Египет, Испания, Молдова, Нова Зеландия, Русия, Турция, Унгария, Финландия, Швейцария и България. Много от страните са традиционни участници, но има и такива, като Гърция, Египет, Испания, Унгария и Финландия, които са първи път присъстват на турнира в Пловдив.

Своето майсторство ще покаже пълният състав на националния отбор на България по спортна аеробика за мъже и жени, който преди по-малко от месец се завърна от успешното си участие в Европейското първенство в Анкона, Италия. Публиката ще може да види изпълненията на Ана-Мария Стоилова, Антонио Папазов, Дарина Пашова, Ивелина Лукаки и Тихомир Баротев. Всички са световни медалисти в състезателния си период при юношите и девойките и носители на Световната купа за тази година в категория "Групи" при мъжете и жените.
Световноизвестни имена в спортната аеробика, като Иван Парехо и Сара Морено (Испания), а също - Дора Хейги (Унгария), които са многократни световни и европейски шампиони, ще бъдат  съдии и треньори. На състезанието ще присъства и Моника Виетхоф, член на Техническата комисия по спортна аеробика към Европейската федерация по гимнастика (UEG).

Официалното откриване на турнира ще бъде на 20 октомври от 17:45 часа. Квалификациите ще се проведат същия ден от 17:45 до 20:30 часа и на 21 октомври от 09:30 до 20:45. Финалите са на  22 октомври от 10:00 до 16:00, а награждаванията -  от 16:00 до 17:00 часа.

Назад

Нагоре