Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

Състезатели от 23 държави ще се борят за Световната купа по аеробика


615 състезатели от 23 държави ще участват  във финалите за  Световната купа по спортна аеробика 2018. Надпреварата ще се състои в периода  26-28 октомври в палата 6 на Международен панаир Пловдив заедно с международен турнир за деца, юноши и девойки.
Специален гост на Световната купа ще бъде  испанецът Джонатан Канада -

многократен световен шампион при мъжете и в смесените двойки, един от най-емблематичните спортисти в спортната аеробика. В Пловдив пристига и водачката в световната ранглиста – японката Рири Китазуме, която е  и световна шампионка за 2018 година. Изявени атлети от Бразилия, Русия, Япония и други страни ще се борят за медалите в конкуренция с български състезатели, които са на водещи позиции в световната класация. Най-големите надежди за медали в  нашия отбор са Ана-Мария Стоилова и Дарина Пашова при жените, Антонио Папазов и Тихомир Баротев при мъжете, Стоилова и Папазов при смесените двойки, както и групата в състав - Стоилова, Пашова, Папазов, Баротев и Ивелина Лукаки.


Най-голяма ще е руската делегация, съставена от 87 човека, а най-екзотична – групата на Египет, който развива аеробика едва от няколко години, но за втори път ще участва в тази надпревара. В съпътстващия  турнир за деца, юноши и девойки ще се включат най-добрите отбори от  Българя, Великобритания, Русия, Унгария и други държави.
Квалификациите са в първите два дни, а финалите – в последния, когато на официална церемония от 18.10 ч. ще бъдат наградени победителите. Входът е свободен за всички, които искат да видят изпълненията на най-добрите състезатели по  аеробика в света.

Назад

Нагоре