Фалшивите лекарства във фокуса на на най-големия фармацевтичен форум

„Фалшивите лекарства – ролята и мястото на фармацевта“ е темата на  тазгодишното издание на най-значимото събитие в календара на Българския фармацевтичен съюз. То ще се проведе от 22 до 24 юни  в Международен панаир Пловдив.
Над 70 фирми изложители и 950 медицински специалисти са заявили участие в Българските фармацевтични дни 2018. За първи път форумът се организира съвместно с Националното сдружение на бакалавър-фармацевтите в България.
Фокус на дебатите ще бъде изграждането и въвеждането на системата за верификация на лекарствените продукти у нас и свързаните с това предизвикателства за аптечната практика и фармацевтичната индустрия. На специално обособен и технически оборудван щанд  специалистите ще могат на живо  да се запознаят с процеса на верификация – така, както би се осъществил в реална работна среда. По време на събитието ще бъде засегната и темата за новия режим за защита на личните данни. Научна пленарна сесия и специализирано изложение ще бъдат разположени в Палата 7 и в Конгресния център на Панаира.
Мастерклас по онкологична фармация е съпътстващо събитие в рамките на Българските фармацевтични дни. То ще се проведе от 21 до 24 юни в парк-хотел „Санкт Петербург“.
За 22 и 23 юни е планирано двудневно изложение на открито „Попитай фармацевта“ в централната пешеходна зона. Там фармацевти ще имат възможност да  популяризират своята дейност пред гражданите на Пловдив. На 23 юни ще се състои конференция, насочена към жени, бъдещи майки и родители. Тя се организира  съвместно с Българската педиатрична асоциация.
Успехът и популярността на Българските фармацевтични дни нарастват с всяка изминала година. Във форума участват също представители на държавните институции и на  международни организации,  академичната общност,  производители, дистрибутори, специалисти от областта на здравеопазването. Пред тази престижна аудитория ще бъдат връчени   наградите „Фармацевт на годината“ и „Регионална фармацевтична колегия на годината“ на  23 юни вечерта.