Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

Фестивалът "Табиет" идва в Пловдив с балкански вкусове и ритми

Балканският фестивал за вкусове и ритми "Табиет" ще гостува и в Пловдив след успешния старт в София. Първо издание на кулинарно-музикалната проява се проведе в столичния парк "Възраждане" от 28 април до 1 май 2017 г., а в Града под тепетата домакин ще бъде Международен панаир Пловдив в дните между 18 и 21 май. Входът за всички събития в програмата е свободен.

Фестивалът представлява комбинация от разнобразна и атрактивна кухня, всекидневни безплатни концерти на звезди от България, Сърбия, Гърция и други страни, надсвирвания и надигравания на популярни оркестри и състави, спортни и кулинарни събития, надяждания, зони за семействата с голям лунапарк, детски атракциони, турнири по белот, табла и още много игри с награди. "Табиет" съчетава магията на кулинарията, музиката и танца, за да предложи едно пътешествие в света на балканския начин на живот.

В София хиляди се събраха в парк "Възраждане", за да опитат от множеството кулинарни изкушения и да чуят ежедневните безплатни концерти на известни изпълнители от Балканите.

В първия ден на сцената излязоха Николай Славеев, Гъмзата и  неговия брас оркестър.

Душица Грабович и Драган Коич – Кеба  бяха гостуващите изпълнители в сръбската вечер, а звездите на гръцкото парти бяха  Люси,  Андреас и Митош Йоанидис. На финала на грандиозното шоу се състоя българската вечер с невероятните изпълнения на Валя Балканска, Нели Петкова и квартет „Славей“.

Майстори на най-добрите български ресторанти се погрижиха никой да не остане гладен. Бира, вино и ракия се лееха на корем. Кулинарни презентации направиха двама от най-добрите български готвачи – Иван Звездев и Жоро Матев.

Подобни изненади очакват и гостите на "Табиет Пловдив"  от 18 до 21 май в панаирния комплекс.

Назад

Нагоре