Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

Форумът „Индустрия 4.0“ събра топмениджъри в Панаира

Визионери на  икономическото развитие  и топмениджъри се събраха в Международен панаир Пловдив на годишния бизнес форум „Индустрия 4.0“. Проявата, организирана от община Пловдив и вестник „Капитал“, е част от съпътстващата програма на 73-тия Международен технически панаир. 

Кметът на община Пловдив инж. Иван Тотев и  Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, откриха събитието, което се провежда на 28 и 29 септември 2017 година. В препълнената палата 7 на панаирния комплекс се обсъждат най-горещите теми на големия обрат в начина на производство и начина на живот.

Дискусиите бяха открити с дебат за дигитализацията с нейното виртуално общуване и събития, залагащи на личния контакт,  като конференции и изложения.  Макар че нашият живот и работата ни се развиват основно в Мрежата, панаирите и подобни срещи са незаменими, бяха категорични редица експерти.  Личното общуване  създава доверие и общностна среда, помага да открием интересни хора и  вдъхновяващи идеи, подчертаха те.

Представителите на бизнеса търсят отговор на въпроса „Как новата революция ще повлияе на средата, в която живеем?“. На конференцията  присъстват специалисти от всички области, пише вестник „Капитал  daily”. И пояснява:  „през институциите, очертаващи и финансиращи средата, като Европейската комисия и Европейската инвестиционна банка; гигантите, които владеят онлайн средата и ще са все по-важни за индустрията, като Google и Microsoft; до самата индустрия и различни нейни представители - например швейцарецът Йозеф Шети, който от фабриката си в Костиево работи от известно време по дигитализацията на индустриалните процеси, до Красимир Петков от производителя на роботи "Милара". Специално място е отделено на хора, променящи средата. Такъв е професор Ахмед Буснайна, който обещава нанотехнологична революция. Във фокуса на дебатите е темата за промените в образованието, които да го направят адекватно на новите изисквания.

Сред лекторите са вицепремиерът Томислав Дончев, посланикът на ЕК за дигитални умения и дигитално предприемачество Анна-Мари Виламовска, както и мениджъри от Eвропейската инвестиционна банка, Google, Microsoft, Northeastern University, Бостън, Soltec, Brigthtlands Innovation Factory, Colliers International и други.

"Индустрия 4.0" събира в себе си развитието на генетиката, изкуствения интелект, роботиката, нанотехнологиите, биотехнологиите, 3D принтирането,  обяснява  „Капитал  daily”. Тя съчетава реалния свят на производството с дигиталния свят на компютърните науки, посочва изданието.

Годишният бизнес форум „Индустрия 4.0“ се провежда за първи път в рамките на Международния технически панаир. Целта е да съчетаем дългогодишните традиции на изложението с бъдещето на индустрията, обясниха от вестник „Капитал“. Проявата се вписва в традициите на Международен панаир Пловдив да презентира модерни тенденции и модели за бизнес.

Назад

Нагоре