Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

ХОТЕЛ „САНКТ ПЕТЕРБУРГ“ И РЕСТОРАНТ „ПЪЛДИН“ В ТОП 3 НА ПЛОВДИВ

Два обекта на Международен панаир Пловдив -  ресторант „Пълдин“ и парк-хотел „Санкт Петербург“,  са препоръчани като най-подходящи места за вечеря и за настаняване в града. Класацията е на авторитетното световно издание WineEntusiast.

„Разположен на стара калдъръмена уличка в Старинния град на Пловдив, в ресторант „Пълдин“ се сервира традиционна тракийска и българска кухня”, посочват авторите на статията Майк де Симоне и Джеф Дженсън.  Те не скриват възхищението си и от хотела, за който казват: „Разположен в центъра, с просторни стаи за гости, парк-хотел “Санкт Петербург“ се откроява с външен басейн и спа комплекс“.

„Пълдин“ е № 1 в избора на заведение. „Санкт Петербург“  е представен с най-впечатляваща анотация в сравнение с другите два хотела фаворити.

 Майк де Симоне и Джеф Дженсън бяха членове на журито в 23-ото издание на Световния винен конкурс (Concours Mondial de Bruxelles), което се проведе  в Международен панаир Пловдив миналата година.  То събра  над 320 професионални съдии (енолози, сомелиери, винени журналисти, купувачи и вносители на вино) от 52 националности, състезаваха се над 9000 вина и алкохолни напитки от 55 страни.

Двамата експерти дават и  оценки на регионите за производство на вино в цял свят.  Тракийската низина е поставена на второ място в класацията  „10-те най-добри дестинации за винен туризъм на 2017“, която се прави всяка година от  WineEntusiast.   „Обградена от Черно море на изток и Гърция на юг, Тракийската низина в България съчетава археологически чудеса със съвременни вина” - така е описан вицешампионът в престижното издание.

Само регионът  Кафаяте в Аржентина е пред Тракийската низина. След нея се нареждат Канарски острови (Испания), Марлбороу (Нова Зеландия),  Прованс (Франция), Лондон (Великобритания) Калистога (Напа валей, Калифорния, САЩ), Сицилия (Италия), Рейнгау  (Германия) и  Хууд ривър (САЩ).

Назад

Нагоре