Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

Шахматен фестивал събира млади таланти

Млади таланти ще покажат своите умения на шахматния фестивал „Криле на интелекта“, единствен по рода си в България. Неговото трето издание е посветено на 10-годишнината от основаването на Шахматен клуб „Пловдив“, който е и организатор на проявата. Тя ще се състои на 1 и 2 декември 2018 г. в Международен панаир Пловдив.

Деца  на възраст до 16 г. ще демонстрират таланта си в старинната игра, развиваща мисленето. Програмата включва три турнира: НИК – за възрастови групи до 8 и до 10 г.; за деца, родени след 2008 г., които нямат рейтинг – групи до 6, до 8 и до 10 г.; „Приятели на шахматен клуб Пловдив“ – юноши и девойки, момчета и момичета, родени след 01.01.2002 г. - групи до 12, до 14 и до 16 години.

Състезанията по стандартен шахмат се провеждат по Швейцарска система в 6 кръга, като контролата е  60 минути на участник за партията с добавени по 30 секунди на ход. Турнирите важат за български рейтинг. Двубоите може да се видят в палата 7.

Победителите ще бъдат обявени на специална церемония от 16.30 ч. във втория ден. Призьорите ще получат медали и премии, а за всички участници са предвидени награди и много изненади, твърдят организаторите.

В предишното издание се включиха близо 500 деца от пет държави. Очаква е и сега фестивалът „Криле на интелекта“ да събере няколкостотин участници.

Назад

Нагоре