Международен панаир Пловдив

Експо 2010 Шанхай

Вицепрезидентът Ангел Марин за българския павилион на ЕКСПО 2010

 

Българската експозиция на ЕКСПО 2010 може да се включи и в други международни форуми, за да показва традициите и перспективите на страната ни. Това заяви вицепрезидентът Ангел Марин, след като разгледа нашия павилион на Световното изложение в Шанхай. Посещението там бе част от неговата визита в Китай, по време на която участва в  четири инвестиционни форума. 

„Човек трябва да дойде в павилиона на България на ЕКСП 2010 в Шанхай, за да се убеди още веднъж и още по-силно колко богата и красива е България – написа Ангел Марин в почетната книга. - Благодаря на организаторите на нашето представяне за усилията успешно да покажат прекрасния образ на България пред света. Прелестите на България са в миналото, настоящето и бъдещето. Показаният български възрожденски дом е и нашият принос за бъдещето на човешката цивилизация. На екипа на българския павилион – здраве и успехи.“

„Много хареса възрожденската къща, филмите и фотосите. Беше впечатлен колко светъл и просторен е павилионът. Снима се на чардака на къщата и пред пейзажа от Стария град в Пловдив“, обясни директорката на павилиона Христина Колева от Международен панаир Пловдив. Екип на националния изложбен център подготви и организира участието на България в ЕКСПО 2010. Освен на  нашия щанд, Ангел Марин беше в павилионите на Европа, Белгия, Русия, Япония и Китай.

На 6 септември ни гостуваха кметовете на Плевен, Добрич и Монтана – Найден Зеленогорски, Детелина Николова и Златко Живков, добави Христина Колева. Шефът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов посетил павилиона на 31 август и написал в книгата: „Чувствам се горд“. За 16 септември е насрочена визитата на финансовия министър Симеон Дянков, а преди него експозицията ще разгледа делегация от представители на франкофонски държави.

 

Назад

Нагоре