Международен панаир Пловдив

Експо 2010 Шанхай

Баронеса Катрин Аштън поздрави България на ЕКСПО 2010

Баронеса Катрин Аштън, върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността, поздрави България по време на посещението си в   нашия павилион на Световното изложение в Шанхай. „На хубавата България – една прекрасна страна, член на Европа, желая вдъхновение за бъдещето. С най-добри пожелания“, написа тя в почетната книга.

Щом влезе, баронеса Аштън веднага се насочи към експонатите, пресъздаващи шедьоври от златните съкровища на траките, каза Христина Колева от Международен панаир Пловдив, която е директор на българския павилион. Високопоставената гостенка получила като подарък 7 копия на апликации от тракийското съкровище в Летница.

Голям интерес предизвика възрожденската къща, която тя разгледа подробно, добави Колева. Баронесата била впечатлена от стомните, чергите, килимите и чекръка. Катрин Аштън споделила, че у дома има българска стомна, купена в София.

Гордея се, че в моя екип работи една кадърна и достойна българка – Кристалина Георгиева, заявила еврокомисарката по външната политика.

Посещението на Катрин Аштън в българския павилион слага началото на серия от визити на важни персони. На 9 септември ще гостува  вицепрезидентът Ангел Марин, а на 16 септември – вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, съобщи Христина Колева.

 

 

Средно 15 000 души дневно посещават нашата експозиция, подготвена от екип на Международен панаир Пловдив, който организира участието на страната на Световното изложение. Освен потокът от туристи, не секват и деловите контакти. Представители на панаира са се срещнали с директорите на павилионите на Турция, Австрия, Чехия, Полша, Грузия и други държави, за да обсъдят възможностите за развитие на икономическите отношения с тях.

Назад

Нагоре