Международен панаир Пловдив

ПресинформацияПрехвърли и запиши в PDF

Панаирът и общината спасиха  международен турнир

Международен панаир Пловдив и кметството на града  възродиха  турнира по художествена гимнастика за девойки „Златен обръч“. Досега домакин на състезанието с 35-годишна история беше град Бяла Слатина. Заради финансовата криза обаче е имало опасност то да не се състои и да отпадне от календара на Световната федерация по художествена гимнастика. От тази година престижната проява ще се провежда в Пловдив със съдействието на общината и панаира, които са съорганизатори заедно със сдружение "Идея". 

 

„Благодаря на общината и на Международен панаир Пловдив, че ни помогнаха в този труден момент и турнирът бе спасен", заяви на пресконференция абсолютната световна шампионка Мария Петрова, която е главен организатор на надпреварата в родния си град. Тя подчерта, че от това състезание са започнали пътя си в голямата художествена гимнастика плеяда световни и олимпийски медалисти като   Ирина Дерюгина (Русия), Елена Витриченко, Екатерина Серебрянска (Украйна), Лили Игнатова, Илиана Раева, Анелия  Раленкова, Адриана Дунавска (България).

 

 

 

80 млади грации от  10 държави – Белгия, България, Кипър, Унгария, Израел, Италия, Молдова, Сърбия, Турция и Босна и Херцеговина, участваха в 36-ото издание на турнира. То се проведе на 30 юни и 1 юли 2012 г. в палата 6 на Международен панаир Пловдив.

Тук направи демонстрация  националният отбор на България преди участието си в Олимпийските игри в Лондон. Старши-треньорът Илияна Раева бе възхитена от условията в Международен панаир Пловдив. „Много се радвам, че играем пред пловдивска публика и при такива прекрасни условия. Всичко, което виждам, е като в една по-малка зала за олимпийски и световни първенства, направена специално за децата. Всичко, което трябва за едно състезание от най-високо ниво, го има тук – в залата в Международен панаир  Пловдив“, коментира Илияна Раева.

 

Идеята на организаторите и на общината е турнирът да  стане част от спортния календар на Пловдив.

> Фотоалбум

 

 

Назад

Нагоре